Tips voor herfstachtige dagen

Het seizoen waarin de natuur haar prachtige herfstkleuren onthult, de dagen korter worden en de avonden gezelliger. Het is een tijd van knusse truien, warme dranken en wandelingen door de rustige duinen. De herfst is begonnen! En deze tijd van het jaar zijn er weer vele leuke activiteiten in Duindorp Schoorl. Lees snel verder voor de herfsttips. 


Schoorlse Bokkentocht

Op zaterdag 26 oktober vindt de Schoorlse Bokkentocht plaats. De Bokkentocht start vanaf 14:00 uur. In Camperduin, Groet en Schoorl staan overheerlijk herfstachtige bockbieren klaar. De prijs voor het bier is 6 euro inclusief amuse per stop. Er zijn 9 stops en het evenement duurt tot 21:00 uur. Haal jij alle 9 stempels op dan krijg je er een leuke verrassing bij. Kom jij ook langs om te genieten van deze gezellige dag? 

Meer informatie

Buitencentrum Schoorlse Duinen

De breedste duinen van Nederland vind je in Schoorl. De duinen zijn maar liefst 5 kilometer lang. Hierdoor kun je geweldig fietsen en wandelen door de Schoorlse duinen. 
 
Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen organiseren ze het hele jaar door verschillende activiteiten. Iedere zondag van de maand kun je met een gids mee op expeditie en speur je samen naar planten en dieren. Het is ook leuk om zelf op ontdekkingstocht te gaan op het blotenvoetenpad, het kabouter pad en andere vele routes die je bij Buitencentrum Schoorlse duinen kan vinden. 

Meer informatie

Filmhuis Schoorl

Herfstachtig weer is natuurlijk het perfecte moment om een film te kijken op het grote witte doek bij Filmhuis Schoorl. Filmhuis Schoorl is een kleinschalige en gezellige bioscoop met een intieme sfeer en gevarieerd aanbod aan films. Op vrijdagavond vertoont Filmhuis Schoorl haar films in Dorpscentrum De Blinkerd, de film start om 20:00 uur. Verder organiseert Filmhuis Schoorl elke derde woensdagmiddag van de maand de “Film Café”-voorstellingen, om 14:00 uur. 

Meer informatie

Klimduin

De bekendste attractie van Schoorl is het klimduin. Wist je dat er in Schoorl maar liefst drie klimduinen zijn? Het bekendste klimduin van Schoorl is 51 meter hoog. Het klimduin is gelegen tussen het centrum van Schoorl en direct aan de rand van de Schoorlse duinen. Het tweede klimduin; De Catrijper Nok is maar liefst 55,4 meter hoog en daarmee ook het hoogste punt van Noord-Holland. Het derde klimduin is in Groet. Op de kruising van Wagenmakersweg en Groeterweg. 
 
Bij het klimduin in het centrum is van alles te doen voor jong en oud. Je kan een overheerlijk kopje koffie of theedrinken bij de omliggende restaurants of zelf een klim wagen op het Klimduin. Zelfs tijdens de herfstachtige periode is het leuk om naar het Klimduin te gaan. Kortom je hoeft je zeker niet te vervelen in Schoorl. 

Kunst10Daagse

De Kunst10Daagse van Bergen gaat weer van start van 20 t/m 29 oktober. De Kunst10daagse is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee. 

Meer informatie

Mountainbiken

In Schoorl ligt er een geweldige mountainbike-route. En nog maar net open, dus jij kunt als één van de eerste het nieuwe parcours uittesten. De nok ligt op 45 meter hoogte. Dit is een pittige klim. Verder bevinden zich over het parcours leuke heuvels waarover goed te springen valt. Durf jij je te wagen aan het vernieuwde parcours? 
 
Verder kan je ook met de mountainbike over het strand fietsen. Dit is ook onwijs gaaf.

Meer informatie

Stap op de fiets

De fietsroutes in Schoorl zijn prachtig. Je kan fietsen door de Schoorlse duinen en de polder. Geniet van de mooiste plekjes in Schoorl zoals het uitkijk punt als je naar Schoorl aan zee fiets of het Vogelmeer. Kom jij ook langs om de prachtige herfstachtige natuur van Schoorl te bewonderen? 

Meer informatie

Lekker borrelen

In de Schoorlse Duinvallei zijn er genoeg opties om heerlijk te kunnen borrelen. Zo vind je bijvoorbeeld in Groet een concentratie horeca waar een gemiddelde provinciestad jaloers op mag zijn. Maar ook buiten de gebruikelijke routes zijn er genoeg leuke gelegenheden te ontdekken. Van restaurants met Michelin-ster tot gezellige pannenkoekenhuizen waar je met het hele gezin terecht kunt, de strandpaviljoens maken het aanbod van Duindorp Schoorl compleet. 

Meer informatie

KUNST in Schoorl

Kom langs en ontdek de magie van "Kunst in Schoorl". Een plek waar kunst en natuur samenkomen in een unieke en inspirerende omgeving, die steeds wisselt. Op dit moment exposeren hier 27 kunstenaars. Indrukwekkende hoge deuren leiden naar de verschillende zorgvuldig ingerichte ruimtes. De expositieruimtes bieden een breed scala aan kunstwerken die bewonderd en beleefd kunnen worden. Elke hoek van de galerie ademt creativiteit en inspiratie.

Meer informatie

Speciaal voor de kinderen

De Schoorlse omgeving is dé plek om op een spelenderwijs de natuur te ontdekken met de kids. Ren van de hoogste klimduin, ga suppen in de lagune, klauter op het speelschip Camperduin of ga opzoek naar de kabouters in de duinen.  
 
Bekijk voor meer activiteiten ook eens onze kids-pagina! 

Meer informatie

Uitagenda Duindorp Schoorl

Tijdens de herfst worden er ook gezellige evenementen en activiteiten georganiseerd door de ondernemers in Duindorp Schoorl. Ontdek het hieronder of bekijk de volledige uitagenda via de button!

Meer informatie

Bekijk wat er nog meer te doen is