Perfecte herfstwandeling in Duindorp Schoorl

De herfst is dé tijd om de Schoorlse Duinen te ontdekken! Het bos en het duingebied verandert langzaam in een magische plek met de mooiste herfstkleuren. Een herfstwandeling is dan ook de ideale manier om dit met je eigen ogen te beleven! Van de mooiste routes tot de plekjes waar je lekker kan opwarmen met een warme chocomelk, wij delen hier graag wat tips voor de perfecte herfstwandeling!

Heerlijke wandelroutes

Er zijn verschillende wandelroutes in de Schoorlse Duinen, door het bos, het duingebied en over het strand. Je kunt kiezen voor een korte wandeling van een paar kilometer of toch een langere tocht van een paar uur! Wil je echt het ultieme herfstgevoel beleven? Kies dan voor de route Duinen en bos. Deze route van 6 kilometer lang brengt je langs de mooie duinen en uitgestrekte dennenbossen. Al langzaam wordt het bos omgetoverd tot een prachtige plek met de mooiste herfstkleuren. Maak je er gezellig een gezinsuitje van, loop dan de Familieroute van 4,4 kilometer. Deze route loopt door de duinen en eindigt in het sfeervolle centrum van Schoorl.

Meer informatie

Paddenstoelen speurtocht

Ontdek de magie van de herfst tijdens de paddenstoelen speurtocht door de Schoorlse Duinen. Je ontvangt een boekje met de route en de paddenstoelen die je onderweg kunt tegenkomen. Tijdens je wandeling kom je een aantal gidsen tegen die klaar staan om je alles te vertellen over de paddenstoelen in het bos en om een stempel te zetten in je boekje. Aan het einde kun je met een volle stempelkaart een heerlijk warm oesterzwambroodje van Brasserie IJgenweis halen!

Een ideale herfstuitstap die boordevol natuur, kennis en smaak zit! De speurtocht wordt georganiseerd op 19 oktober. Families kunnen meedoen met de speurtocht op 27 oktober en 3 november.


Meer informatie

Lekker opwarmen

Verborgen in de Schoorlse Duinen, langs de wandelpaden vind je De Berenkuil. Dit gezellige bospaviljoen is de perfecte plek om tussendoor even op te warmen met een warme chocomelk of een heerlijk kopje koffie en een gebakje. Of heb je na de wandeling zin in een hapje? In het knusse centrum van Schoorl vind je genoeg restaurants waar je terecht kunt, er is voor elk wat wils!

Meer informatie

Uitwaaien op het strand

Ook op het strand kun je heerlijk komen uitwaaien! De frisse zeelucht en het ruisen van de golven vormen samen een perfecte combinatie voor een lekkere wandeling. Ook op het strand kun je na een lange wandeling lekker komen doorwarmen op een van de strandpaviljoens.

Meer informatie

Buitencentrum Schoorlse Duinen

Begin je herfstwandeling bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, dit is namelijk hét startpunt voor jouw wandelingen. Naast de vele informatie over het duingebied die je hier op kunt zuigen, vind je hier ook het VVV Informatiepunt.  Naast vele folders en drukwerken als plattegronden en fietskaarten, is het hier ook mogelijk digitaal informatie op te zoeken via het touchscreen. Bezoek de website voor meer informatie.

Meer informatie