Zomervakantie tips 2024

In Duindorp Schoorl is er deze zomer veel leuks te beleven! Van spannende kitesurfsessies op het strand tot gezellig struinen over de sfeervolle zomermarkten, er is voor ieder wat wils. Maak er samen met de kids een onvergetelijke zomer van vol plezier en ontdekkingen in Duindorp Schoorl. 

Watersport 

Duindorp Schoorl bruist van de leuke watersportactiviteiten! Of je nu zin hebt om te suppen of raften, hier kan het allemaal. Daarnaast zorgen De Jongens uit Schoorl en Hookipa Beach voor nog meer waterplezier met allerlei toffe activiteiten, zoals zomerkampen en nog veel meer. Ontdek alle mogelijkheden via de button hieronder en maak je klaar voor een onvergetelijke zomer op het water!

Lees meer

Buitencentrum Schoorlse Duinen

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Dan ben je in de Schoorlse Duinen aan het juiste adres! Met meer dan 65 kilometer aan wandelpaden en het hoogste duin van Nederland is dit zeker een een uniek natuurgebied. Wist je dat je naast heerlijk wandelen ook kunt genieten van verschillende activiteiten bij Buitencentrum Schoorlse Duinen? Doe mee aan een viewing party, ontdek het Kabouterpad of maak een betoverende wandeling tijdens de volle maan! Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Lees hieronder verder!

Meer informatie

De Klimduinen

Wist je dat Duindorp Schoorl maar liefst drie indrukwekkende klimduinen heeft? Het bekendste klimduin reikt tot een hoogte van maar liefst 51 meter en is absoluut de moeite waard om te beklimmen!

Maar dat is nog niet alles. Ontdek ook het tweede klimduin, de Catrijper Nok, met een hoogte van 55,4 meter en hiermee het hoogste punt van Nederland. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving!

En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog het klimduin in Groet, gelegen op de kruising van de Wagenmakersweg en Groeterweg. Ook deze plek is zeker een bezoek waard! Kortom, er is veel klim plezier in Duindorp Schoorl. 

Lees meer

ZomerGroet & Zomeravondmarkt

In de zomermaanden juli en augustus is het dé tijd om de leukste items te scoren op de zomermarkten! Op maandag is ZomerGroet met een breed scala aan activiteiten en diverse stands om toffe items te kopen. Op dinsdag biedt de zomeravondmarkt in Duindorp Schoorl ook unieke vondsten en een bruisende sfeer met daarnaast allerlei andere leuke bezigheden.

De markten vinden plaats van 15:00 tot 21:30 uur en transformeren het centrum van Schoorl en Groet met kleurrijke kraampjes en een levendige ambiance. Naast het winkelen kun je deelnemen aan knutselworkshops, springkussens uitproberen, de avond gezellig afsluiten met live muziek en nog veel meer. Geniet samen met jouw familie/vrienden van deze heerlijke zomeravonden in Duindorp Schoorl!

Meer informatie

Ontdek de heide

Het is bijna weer zover! Verken de adembenemende heidevelden van de Schoorlse Duinen tijdens de Heidewandeling. Deze wandeling is georganiseerd door Staatsbosbeheer en brengt je langs de mooiste heidevelden van de Schoorlse Duinen. Ga jij ook mee om de prachtige heidenvelden met je eigen ogen te ontdekken? 

Meer informatie

Activiteiten in Camperduin 




Op het strand van Camperduin bruist het deze zomer van de activiteiten, zodat jij optimaal van het strand kunt genieten! Denk aan de strandtrek, stranddagen, beachbioscopen, sunset supsessies en nog veel meer. Ontdek alles wat er te beleven valt in onze agenda!







Agenda

Strand 

Geniet van de zon, het zand en de zeeop de stranden van Camperduin, Schoorl of Hargen aan Zee! Voordat je vertrekt, is het handig om goed voorbereid te zijn. Wij bieden praktische informatie over parkeren, veiligheid en de aanwezigheid van de reddingsbrigade. Vergeet ook niet ons overzicht te bekijken met alle strandpaviljoens op deze stranden, zodat je optimaal kunt genieten van je dag aan zee!

Meer informatie

Zomerse terrassen

Na alle activiteiten en avonturen is het tijd om heerlijk te ontspannen op een van de gezellige terrassen in Duindorp Schoorl. Wij hebben een aantal fijne terrassen voor jou op een rijtje gezet. Neem hieronder een kijkje en geniet van een welverdiende rustmoment!

Meer informatie

Zonnetrein Schoorl 

Stap in de Zonnetrein en ontdek de bossen, heide en duinen van de Schoorlse Duinen. De chauffeur laat je de mooiste plekken en uitzichten zien. Een uitkomst als je minder goed te been bent of niet zo van wandelen houdt. Een groene bijkomstigheid is dat de Zonnetrein deels op zonne-energie rijdt! 

Lees meer

Ga erop uit! 

Ga er op uit en ontdek de omgeving van Duindorp Schoorl! Laat je inspireren door de kunst en cultuur van kunstenaarsdorp Bergen  of de historie van de Egmonden. In Alkmaar is de kaasmarkt zeker een bezoek waard, of winkel door de gezellige straatjes van de stad.  
 
Ook op een regenachtige dag kun je je goed vermaken, denk aan het Stedelijk Museum of het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar. In Schoorl bezoek je de protestantse kerk of bewonder de diverse exposities in Museum Kranenburgh. Ook is Museum Broekerveiling in Langedijk een pareltje van Noord-Hollandse cultuurhistorie en daarom zeker een bezoekje waard.